Baby susah tidur malam

Hello mommies, baby saya jenis nak mengempeng malam tapi kalau susu keluar dia mengamuk. Nak nipple sahaja. Dah beli macam2 jenis pacifier semua dia reject. Buai pun taknak. Mengamuk sampai dia penat pukul 2-3pagi baru tidur. Ada ke baby macam ni? #pleasehelp

2 Balas

baby high demand..baby nak comfort sucking sis, dia marah susu keluar, baby dah overtired..teknik ajar pacifier kena betul. jenis dan bentuk jatuh nombor dua..follow baby language kat facebook..belajar tentang tangisan baby..bila tahu sebab apa, senang sis nak handle baby..

normal sis klu jenis bby kuat ngempeng ni..anak sulung sy mcm tu la, pacifier sume tolak, akhirnya kuat ngempeng smpai umo 2taun bru slow2 dia kurang ngempeng... :) klu sis xtahan cara tu, boleh google or search utube jek cara utk ajar ank tdo tnpa ngempeng..

3y ago

anak yg pertama ngempeng mmg telan jek susu tuh, smpai nipples mlecet, susu kiri kanan hbis dlm 1 malam jek, asalkan jgn dicabut dri mulutnya smpai ke pagi, mmg trgeliat belikat n pinggang sume, dhla anak first kan.. ank ke2 sy skrg bru 6bulan, dri umo dia 2bulan dia mngempeng tapi x suke bila susu keluar byk time ngempeng, mmg akan nangis ngamuk2 stgah jam dlu bru nak dipujuk n smbung ngempeng blik.. bila dia dh msuk deep sleep bru sy brani trik nipples dri mlut dia.. tpi tu pun x lena, kejap2 bangun nak ngempeng.. tu yg sy msih x tdo lagi ni..😂 adoii jadi mak cemnilahh..