Nak tanya normal ke?

Anak 6 bulan dah start makan tapi taik dia mcm kering keras tu sebab makanan yang kita bagi ke sebab susu ya? Sebab sebelum ni minum susu tu elok je. Berak mcm taik kambing tu

2 Balas

Tekstur makanan? Air kosong? Penyusuan ok? Amalkan 4 days rule, jika tak ok najis/ ada alahan tukar menu lain.

1y ago

Baik. Pantau dulu. Bg buah yg mudah lawas, try n error

Sbb makan tu..makanan blend tak? Bg apa? Cuba bg mkn buah pulak mcm betik atau dragon fruit

1y ago

Saya bgi anak makan bubur skrg, mmg hancur habis saya blend. Nnti saya try tukar menu dia bgi makan buah betik tgok mcm mana, sebelum ni ok je najis dia. 2 hari ni mcm keras plak tgok najis dia