Anak suka hisap jari

Anak 3 bln suka masukkn jari dlm mulut . Sentiasa nk hisap jari. Mcm mna nk elakkn ye. Selalu ank smpai batuk sbb jari dlm mulut dan kdg smpai muntah. Ada cara atasi tk. Tgok mcm ketagih dah. Tgh mndi pun nk hisap 24 jam lah kecuali tidur#bantusharing #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

19 Balas

Same lah dgn baby saya pon. Mandi, nak tido, main sume jari nak masuk mulut. Kadang sekali buku lima dia pulun masukkan dlm mulut dia tu 🤣🤣🤣 dah bagi pacifier pon dia tolak tepi pacifier tu sbb nak masukkan jari dlm mulut 🤦‍♀️