Berak cair

❗ AMARAN: GAMBAR NA*IS ❗ Baby sye bru sebulan lebih..dh 2 hari tak berak..hari ni berak,cair sgt2 sampai 2x salin pampers dlm masa yg sme.. normal ke?

Berak cair
3 Balas

cm normal je, anak sy pun selalu rupa gini lagi cair dari ni tapi hari² dia berak buat masa ni. baby awk susu fm ke susu bdn? anak sy pun sebaya2 anak awk nak masuk 2 bulan. sama gak bile dtg time dia berak byk tu mmg sampai bocor pempes.

1y ago

campur..siang susu badan,malam susu fm...sblm ni okey je,x de berak cair mcm ni..tu yg tnye kt sini...

Ikut pengalaman. Najis baby mesti ada mcm biji cili tu. Yg ni cair sgt. Mgkn susu ada yg x ngam. Baby nangis x? Klu kembung baby akan nangis juga tu bg tanda. Warna najis ni dah ok.

1y ago

2 hari sblm dia berak cair ni,mmg ada serat2 sikit kt najis dia..kaler sama...lepas 2hari tu,berak tiba2 cair plk..xde plk kembung..tak de nangis2 meragam..

cirit sakit prt ni

1y ago

Kalau kluar tak berturut2 tak perlu ke hospital pun, kalau breast feed ibu kena jaga makan, takut ade makanan yg anak tak serasi, kalau fm boleh tengok cara bancuh, kalau salah cara bancuh betulkan kalau dah betul mungkin susu tak serasi atau peralatan botol susu etc tak bersih..