Sy kerap kencing. Kadang2 rasa tak habis keluar kencing tu. and kencing tak puas. Normal tak? Ada tak ibu2 yg mcm ni? Sy 8w2d pregnant.

Alsooo Breast sakit and Ketiak belah kanan mcm ada ketulan. Em ?

15 Balas

pengalaman sy, sy pun 1st time jd ibu..masa pregnant mmg kerap sgt kencing, kejap2 kencing, tgh mandi pun bpe kali benti kencing, mmg duk umah pakai kain batik je la sbb senang,hehe..normal je tu...breast sakit pun normal..tp sy sakit masa awal2 je la, masuk trimester 2 kurg dh sakit breast , masa sakit tu nk pakai dan cabut bra pun slow2 je,xleh bergesal ngan kain2 pape pun..ketulan bwh ketiak tu kelenjar susu, sy pun ade ni, 2 bulan dh bersalin, x ilang lg, mula2 perasan ade sizenye kecik je, lama2 besa,tp x sakit dan x menggangu pun,just x selesa la sbb tau ade bende kt badan kan...skrg da mengecil sket..pape pun klu x pasti yg ketulan tu better tny doc nnti..

Normal tu kencing kerap...biasa la..kita moms perubahan harmon..selagi kencing tu tidak menyakit kan ..masih ok..lagi baik..kita megandung ni kena amal kan banyak minum air...kalau ketulan bawa ketiak tu better cek hospital..lagi pakar...

cuba minum air masak banyak sis sbb tu mcm tanda2 kencing kotor , if sis ad rasa sakit waktu kencing better pergi klinik cpt tau sbb kuman dkt pundi kencing tu sgt bahaya utk baby

Sy pun sama sis..kerap kncing tambah2 waktu mlm smpai 3 4kli kena bangun.breast sakit memng normal skrg.puting kita pun sakit.nnt dh lme2 ok...sis ada morining sickner x..atau pening.

4y ago

Sama la sy sis. Kencing bknnye bnyk pon. Sikit je. Huhu

Saya pun macam ni sekarang preggy 22weeks....Malam tadi sakit pinggang Yang teramat sangat serba tak kena...berjalan 1 rumah...sudahnya dekat 3 pagi bru hilang sakit tu...

Sy dari 5 weeks sampai 11 weeks ni mmg asek kencing je..😂sampai stress kdg kdg nak cuci berak anak yg first pon dok kepit kepit bawah takut terkencing😂

Saya macam tu jugak .. skrg 12 week dh .. masa 6 week keatas asyk nk trkencing pastu crita kat doc. pastu doc bg antiboitik trus elok sikit hehee

Ha ah saya pon mcm tu asyik2 kencing. Breast pon sakit jugak tp sy ketulan sebelah kiri. Sy pon tk pasti apa bnda. Sy 20weeks.

Sy pun pernah de ketulan dekat ketiak belah kanan..tp alhamdulillah lme2 nt ketulan tu akan hilang sndri,jgn risau

Saya pun selalu je. Skang 20 weeks pun kadang2 cmtu jugak. Kalau muntah batuk ke mesti terkencing sekali. 😅