Detail Scan

Already 26 weeks, but then x buat lg detail scan.... ?

17 Balas

Detail scan sebaiknya 20-24w sbb sy kene reject dgn 5 klinik sbb dah overweek. Masatu 26w la. Tp.. Masih ada je klinik yg accept up to week 30++ cuma depa bole check apa yg bole je. Tak semua part dia dapat check. So better pegi skrg. Baby da makin besar lg terhad nak cek. Rugi nnt.

Blh sgt2.. Sy 24weeks dh bt detial check keadaan bby, alhamdulillah normal xde mslh.. Hpy sgt time bt.. Tgh2 scan ttbe bby mguap, alahaiii sweet sgt

5y ago

Murah tu. Boleh tahu buat dekat mana?

Saya buat 24minggu ni. Sbb mase 1st baby sy buat 26minggu baby still nampak clear semua. Kalau da 30minggu da besar.

Sama la sis. Pergi klinik haritu kata 28weeks baru dia terima untuk detail scan. Klinik lain 20 weeks. Haha

5y ago

Ye ke...hahaaa, klu mcm tu x risau la saye 😂

sy scan swsta je.. rm50..tau jntina ap.. nk tggu klink hmm lambat lagi 28minggu bru nk scan..

Saya pernah buat detail scan 28w... 33w pun pernah... Cuma 33w susah nak nampak Sgt la..

Kat Melaka ni kalau X silap Ada klinik yg offer buat details scan smpi kandungan 26w

5y ago

Klinik Mesra Pertam Jaya Semabok

26w sesuai dah klu sis nk buat 5D details. Klu 2D details seawal 20w dah boleh.

5y ago

Ooo... Baik la sis... Heee

buatlah. dah 28w susah nt. sbb ruang xde maybe baby xmove/ xshow up

Boleh lagi rasanya nk buat detail. Cuba tanya klinik dulu.