IUCD

almost a year pakai iucd and baru period 2/3 kali selama pakai lepastu saya every month akan migraine teruk. pernah tanya nurse, diorg kata supposed to iucd tkda effect hm any moms boleh share pasal iucd ni tak? still tgh fikir nak cabut or tak sbb tak tahan migraine 🥴 thanks ;) xo

3 Balas

salam sis,, saya pun pakai iucd dah 11 tahun,tapi tiada mengalami macam sis iaitu migrane...saya rasa tu migrane berpunca dari gastrik..mungkin sis ada problm pasal makan..

Kalau pakai hormonal IUD biasanya memang dia akn mengganggu hormon kita, kalau pkai yg copper IUD should be better

awk pakai iucd jenis mna?