Emergency czer

Alhamdulillah...setelah hampir 8 jam berjuang dlm labor room akhirnya keluar lah seorg khalifah yg bernama Firaas El-Khaasif ( baby LK) ke dunia pada 25/5/2020 jam 5.45 am dgn berat 2.64kg...doctor cakap baby keluar langsung tak nangis..dan doctor terpaksa buat mcm2 utk bg baby nangis..lepas 5 min baru baby nangis.. ummi dah pelik dan cuak dah.. rupa2nya dia mmg jenis baik aje..dlm wad pun ngek..ngekk biasa je.. sedap sgt dia lena ye..baby lain nangis, dia sedap je tdoq... Seminggu kami kena tahan di wad sbb aq demam dan baby ada jantung lemah serta kena kuning sikit, dan hari ni dah boleh discaj...tq to my family, my husband yg byk bg motivation and support dari awal hamil sampai baby keluar.. and tak lupa jgk kpd sahabat2 baik dan semua yg mendoakan sy dan baby...doakan semoga anak ini menjadi anak yg soleh ye... Ummi xtaw nak kata apa dah.. thank you Allah...?????? Last but not least, tersama tarikh plk dgn Noraniza Awang Jaya @izasakura hehe ???❤️♥️❤️♥️ #babyboy #alhamdulillahforeverything❤️ #bolehbalikrumah

Emergency czer
40 Balas

Taniah puan 🙂 Masa sy melahirkan pun anak x mngis, sblm bby keluar sy mintak berak kt nurse .. nurse kata puan nk berak ea? sy ajar puan berak,.. 2kli je meneran trus x trasa sakit,, sy tgok suami yg dh merah mata n menitiskan airmata.. sy tnya laa dia byk ke mummy berak,? n malu plak rasa 😄 en.suami kata bkn berak laa mumy dh selamat bersalin bby girl.. sy trus cuak mna suara ank x mngis?? mcm2 nurse buat utk dia mngis, letak ats sy dia bunyi sikit2 je..Nurse ckp "bby girl ni pemalu rupanya jom ikot kakak kt luar" nurse bwk dia didepan pintu lr trus dia mngis dgn kuatnya😀 sy lahir jam 1pgi, dan 10pagi dh boleh balik..alhmdulillah sudah 3bln pun bby dan mmg dia anak yg baik,dlm berpantang pun x berbunyi n tido lena.. sampai skrg mlm2 xde berjaga pun..mngis nk susu je..

4y ago

A'ah..sme...saya menangis dlm toilet hospital sbb nak berak xboleh .takut teran nanti baby yg terkeluar plk.. smpai nurse dtg cari sy dkt toilet..sy merayu dkt nurse, tolong bg ubat mudah berak.. nurse ckp xboleh..mgkin tanda2 nk beranak.. pastu diorg tolak masuk labor room xde bukaan pun lagi..mmg sy serious nk berak..tp mmg doctor xbg la..lama menahan contraction..mcm nak mati pun ada..sampai ke sudah xde bukaan..pastu jantung baby dah drop..sy pun dah nk pengsan..tu yg czer..🤧🤧😭😭😭

Thniah sis.. anak sulung dulu pun keluar x nangis.. tapi masa tu nyawa dia 50-50. Nangis nurse² golek kan dia bg nangis.. alhamdulillah sekarang dah 7thn..

4y ago

Aamiinn.. semoga semua berjalan lancar n dipermudahkan.😊

alhamdulillah tahniah sis dan selamat berpantang ye, semoga si kecil dan sis diberi kesihatan yang baik selalu 🥰

4y ago

Aamiinn.. terima kasih ♥️💖

comel yea bby sis...tahniah sis selamat berpntang moga jadi ank yg soleh berguna pada agama & bangsa aminnn

Alhamdulilah sis chomell btul ank niii semoga jdii ank yg baikk untk keluarga bila besar nnti

sama situasi ngn saya bby dh hari ke 5 duudk dlm wad sbb saya dmm mse bersalin berat bby 2.68kg

4y ago

boyy

I feel you... sy pun pernah emergency czer... yg penting mom n baby selamat

Alhamdullilah..tahniah,doakan saya dapat anak lelaki jugak ye sis..

Tahniah sis . Harap² nanti saya dpat bby boy juga yahh . Amin 😊

Alhamdulillah tahniah sis...Allahu..someinye ..😍😍😍😍