Syukur

Alhamdulillah selamat bersalin secara emergency czer pd pukul 3 petang tadi, 34 minggu 2 hari. keluar la seorang baby boy dgn berat 1.8kg. tapi masih xdapat jumpa baby lg. terus masuk nicu ?

57 Balas

Tahniah sis.. 4 tahun lepas pn sy bersalin 34w 2d.. Alhmdulillah.. Sy bersalin normal..tu pn bby memg nk Keluar sgt² da.. Doc pon terkejut masa smpai kt spital dye check da buka 5cm.. Senang sgt bersalin anak sulung sy wlupon dye lahir pramatang.. Berat 2.085kg..

Alhamdulillah tahniah mommy, mcm sy dlu la emergency czer, baby terus kena masuk nicu 11 hari,. Kuatkan semangat hari2 pergi nicu jumpa baby 😍Sementara baby ada d nicu tu mmy rehat puas2 sbb once si kecik dh balik, tkde istilah dpt rehat yg ckup dh.

5y ago

terima kasih☺️ skrg dah seminggu duduk dgn baby kat nicu..tunggu berat bdn naik baru boleh keluar..

Takpelah saya dlu bersalin 33 minggu 1 hari tau. Mmg baby terus ke nicu. Sebab berat bawah 2.0. 1.75 kg hehehe Kalau baby awak okay kejap je. Kuatkan semangat okay. Skrg pump susu utk baby mula2 mmg sikit nanti banyak. Jgn stress tau👌🏻

Tahniah sis..sy pun emergency czer pada 9/2,baby 34w5d dgn berat 2.2kg..Masuk nicu selama 3 hari..Kalau ikut kan memang sdh lama discharge tp sy kalah dgn kesan bius tu.sakit sangat bahagian belakang tengkuk dan kepala.harp2 esok boleh discaj..

Alhamdulilah. Kecilnya baby. Sama mcm sy. Emergency czer sbb bukaan buka smpi 6cm je. Then bby kena tahan juga. Lepas kuar dr bilik bedah masuk wad tdo sorg bby xde kt sebelah. Sedih sbb katil lain dgr bby ngis.

Alhamdulillah tahniah mommy... sy next week jmpa pakar lg.. kalau 36w berat ank xnaik bnyk kna induce 37w... Ms 31w berat bby 1.1kg... 33w 1.7kg...34w 2.1kg...doc still ckp bby kecik...

Maaf bertanya, kenapa sis lahirkn baby awal, mmg dh turun tanda ke atau ada sbb² yg lain? Sy pon dh 34w, bc sis dh lahir kn bby rasa risau plk pd diri sndri 😅

Tahniah sis, sy ni 37weeks, berdoa sgt supaya baby kuar awal, xsanggup nak tungu lg 2 3 minggu la sb ade history gugur dua kali.. 😣

Alhamdulillahhh....tahniah sis..selamat berpantang..nnti jengukla anak Kat NICU, Insya Allah Tak der per2..mummy kena kuat😊

Alhamdulillah syukur pada Allah. Semoga baby & sis sihat walafiat hendaknya. Aaamiinnnn3 ya rabbal alaminn. 🍃🌻🌻🍃