Cara turun berat badan bila dah trimester ke 3

Masa masuk trimester ke 3, berat naik 5kg sebab makan banyak waktu raya. Lain lain okay xde masalah. Tips nk turun berat badan?.

2 Balas

Hi ibu, kalau dah naik tu biar jelaa. Jangan diet diet ke tahan makan. Control je makan lepas ni. Kurangkan manis, banyak kan minum air masak, makan sayur, makan sikit tapi kerap.

berat turun lg bahaya klu dh smpai hujung2 nk bersalin. apa yg awk boleh buat, control sahaja. mkn minum, exercise bg mudah bersalin.

1y ago

Terima kasih. risau berat susah nk turun walaupun dah bersalin