Puasa semasa first trimester

Alhamdulillah saya pregnant kali kedua selepas gugur 2 tahun lepas. Baru 5 minggu kandungan. Siapa ada pengalaman pregnant time puasa? Ada risiko tak kalau kita puasa masa first trimester ni?

6 Balas

Saya masa 1st pregnant , 1st timester kena time puasa, memang saya tak puasa, doktor pon tak suggestkan saya puasa sebab masih awal... Masa kali ke 2 pregnant, bulan puasa saya pregnant dah 3rd trimester, pon saya tak puasa... 1st sebab saya gastrik, takut saya sakit, dan risaukan baby...