Siapa kat sini due dia 14/11?

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin normal induce ubat dalam pangkal rahim 26/10/2023 berat 2.7kg 37w2d. 2w awal baby nak keluar 😂 sebab positibe gbs & air ketuban 2% tapi takde leaking, baby minum air ketuban doc cakap. Saya doakan semoga ibu ibu yang menanti bersalin dipermudahkan segala urusan. Aamiin 🤲🏻

6 Balas

saya pun 14/11 due. 1/11 bukaan dah 1cm, dan baby dah engaged. lepas tu takde tanda apa2 pun lgi. masih menunggu masa, kalau takde sampai sudah 13/11 kena serah diri sbb gdm on dc. tapi saya takut saya tak reti cam sakit contraction mcm mana sbb firstmom. saya mengharapkan tanda yg jelas macam ada darah atau pecah air ketuban.

Sama la due Kita,sy pun dah brsalin pd 1/11/2023 tpi awk awl skit brsalin..sy sminggu lpas tu 38 weeks 1 day brsalin ..tiba2 contraction ..tw punya tw contraction btul ..slmat brpntang yer❤️

induce cepat tak bukaan sis? saya kena paksa bersalin 37w jgk ni sbb ketuban kurang...lepas 8jam masuk ubat baru sakit sikit²...jalan tak cek lagi ada bukaan ke tak

Awak induce tu berapa jam bukaan ye? sy induce ptg smlm pukul 4 (6/11). sampai pukul 7.30 (7/11) bukaan masih 3cm shj

sye due 12.11. raye deepavali.. 😂😂 tpi harap lhh 11.11 lawo sikit trikh

Saya due 14/11 tapi tadi cek baby masih belum posisi untuk bersalin normal hm