Done bersalin 🥰

Alhamdulillah 5/11/2023 jam 1254pm keluarlah baby boy saya dengan berat 2.8kg secara emergency czer. Due patut 14/11/2023 tapi baby nak keluar awal seminggu pulak 🤭🤭 saya doakan mommy mommy yang menanti hari tu dipermudahkan urusan bersalin 💕👶🏻 #firsttimemom #firstbaby

5 Balas

due 10/11 pun belum bersalin lagi ni😂 nasib ada gdm so 10/11 dah kena serah diri, kalau tak doktor suruh extend 6 hari lagi.

yeahh ank sya ada geng lh sya pn bru bersalin 5/11 . ptutnya due 8/11 . sblm tuu ummi nya da rsau ni sbb tknk kluar2 lgi 😆

6mo ago

Hehe selamat berpantang sis! 💕

Bestnya. Saya 13/11 xde tanda lagi ni…. Huhu.. slamat berpantang sis

6mo ago

Saya pun sama due 13/11/23. Kena admit hosp 12/11/23 untuk induce esoknye. Doakan saya selamat bersaljn

boleh tahu sebab apa emergency czer sis?

6mo ago

Mula memang go for normal, sebab bukaan dah 4cm and dah pecah air ketuban pukul 5 pagi check terus 6cm. Pukul 10am dah 10cm and doc/nurse dah suruh push tapi sebab saya ada sakit bronkitis and copd so nafas saya pendek and nak push tu sekejap sangat saya mampu teran. Dah 7 kali try push masih tak berjaya sampaikan oksigen saya drop and jantung baby pun otw drop. Then doc terus suruh nurse hantar operation room untuk emergency czer. Alhamdulillah dua dua selamat and sihat 💕💕

blh tau kenapa emergancy czer?

6mo ago

Saya ada reply soalan sama ye hehe boleh baca