Pengalaman jadi Mommy

Alhamdulillah malam 24.10 lepas, bersalinkan princess secara emergency caeser. Lepas keluar bilik ot,masa dekat wad nurse terus bagi pegang baby. Suruh susukan sikit sebelum bawa semula pergi nursery.Best sangat. Esoknya nurse dah suruh gerak2,cuba duduk. Petang tu try bangun,pergi toilet sebab nurse suruh try buang air kecil. Ya Allah sakitnya bila cuba berdiri..Trauma sampai sekarang. Haha.. Hari ketiga,doc buka tampalan bekas jahit untuk cek jahitan.alhamdulillah semua cantik dan doc bagi balik. Saya terus balik kampung,ditemani husband dan mak. Mak pegangkan baby. Allahu Akbar. Sakit betul dalam kereta. Terhentak sikit pun,jenoh genggam tangan kuat2..sejam perjalanan atas hiway. Nak masuk kereta pun sakit..turun kereta pun sakit.haha.. Sampai kampung,nk duduk atas katil. Maklumla,katil rumah tak setinggi katil hospital yang boleh turun naik. Nak duduk pun,sakitnyaaaa..nak bangun dari katil pun,sakitnya..semua sakit. Jalan pun macam siput. Haha..pengalaman berharga sangat. Paling takut,bila malam baby nak menyusu,nak bangun dari baring tu ya Robbana sakitnya,sampai takut nak bangun..rasa macam terbuka jahitan tu.kiki.. Paling tak boleh lupa,jadi mak ni memang kena banyak sabar..banyak istighfar..teringat saya marah baby,sebab baby tak tidur..nangis..dah bagi susu pun nangis..tidur taknak..puting saya sampai melecet..tidur pun tak cukup. Menyusu sampai tersengguk2.. Sakit...saya marah baby..kesian princess saya..sekarang saya dah tau macam mana nak control..dah hampir sebulan rupanya. Bila tengok muka princess saya,selalu minta maaf kat dia..muka dia suci sangat..muka tak faham apa2..tapi kena marah dengan mommy dia..insyaAllah mommy tak marah dah lepas ni ya sayang..semoga Allah berikan kesabarang yang tinggi buat mommy untuk besarkan sayang❤

2 Balas

Bestnya..dah xsabar tunggu baby sy kluar..smoga ksihatan mommy dgn baby baik2 sj ya sis..tahniah sis..😍😊🎉

Semoga semuanya baik2 je 😍😍