KEPUTUSAN SELEPAS 2 MINGGU

Alhamdulillah, harini saya scan untuk membuat confirmation sama ada saya perlu buat DnC @ tak perlu. Syukur kepda Allah dengan berita gembira ni. Kandungan saya menjadi. Alhamdulillah. Dan kandungan saya dah 8 minggu. Kalau ikutkan Dr sblm ni dia kata kandungan saya bermasalah dan saya diminta untuk buat DnC. Nasib baik saya ikut naluri saya untuk meneruskan kandungan ni selama 2 minggu. Jadi saya telah ke klinik yang lain untuk scan. Dan saya melihat janin saya dengan heartbeat. Hanya kepada Allah saya meminta pertolongan. Terima kasih ibu2 dalam ni always support saya. 🙏🏼🙏🏼

1 Balas

woww Alhamdulillahhh... dah 2kali scan ya sampai dr suruh buat dnc?

3y ago

Sebelum ni scan 7 minggu. Tp Dr kata kantung saya bermasalah sbb saiz kantung 5minggu je. Lps tu Dr bagi kata 2 kt saya, sama ada tgu dalam 2 minggu untuk kantung trun sendiri @ buat DnC. Tapi saya mcm dapat rasa saya okay. Jadi saya tunggu 2 minggu dan pergi scan semula kat klinik lain. Alhamdulillah masa tu usia septutnya 9 minggu. Tapi Dr klinik lain kata bacaan minggu mungkin salah. Jadi skrg usia kandungan saya 8 minggu. Alhamdulillah. Syukur pada Allah. Kalau lah saya menyerah awal aritu msti saya tak dapat jmpa baby sy ni kan. 🥺