Uri masih di bawah bsp off

Alhamdulillah harini off bsp, tapi uri masih di kira type 2 walaupun uri dah naik, tapi naik 4 point lebih je.. Skala yang selamat 5, 19/9 ni kena p o&g balik untuk check uri n doktor decide sma ada kena czer atau normal walaupun laluan dah xtertutup, harap nnt naik ke skala 5, doakan saya ibu2...

Uri masih di bawah bsp off
14 Balas

Uri kat bawah pernah jadi kat sy masa 20 weeks ke atas tapi saya amalkan baca yassin hari2 sampai kat setiap ayat 7 mubin sy niat doa Ya Allah naikkan uriku, betulkkan kedudukan anak di dalam kandunganku, alhamdulillah allah makbulkan then lepas solat amalkan doa baby sonsang kedudukan pastu hembus kat perut lepas baca. Cuba la sis try inshallah allah tlg kita.

2y ago

terima kasih awak kongsi, in shaa allah sy cuba amalkan.. aaamin

semoga di permudahkan sist. Sya awal pregnancy uri 100% menutup laluan, Alhamdulillah skrg masuk 38minggu doktor pakar bagi bersalin normal sbb hanya sedikit uri saja yg menutup laluan. banyakkan interaksi dgn si manja jugak membantu, insyaallah.

2y ago

belum lagi sis.. hihi, tapi alhamdulillah uri saya dah naik..

Uri kt bwh ni kira mcm placenta previa la kn.,, takpela sis, redha je la kalau kata xdpt bersalin normal. Nak buat mcm mna kalau dah bermacam usaha kita buat tp xberjaya jugak. Asalkan ibu dan anak sihat dan selamat cukup la.

2y ago

a aaa betul sis, tu la kalau kata kena bersalin czer sy redha, tp masih ikhtiar lagi smpai doktor decide, fikir pantang sndiri n ank first xtau lagi mcm mna nak hadap, harap mudah semuanya.. aaamin

Amin. semoga dipermudahkan urusan awak bersalin 🤲🏻 saya pun sekarang week 22 uri dekat bawah lebih kurang 25cm dari laluan, doakan semoga week 28 dah naik amin YRB ..

2y ago

alhamdulillah.. tahniah sis, sy pon dah naik uri.. syukur sgt..

Maaf nak tanya, uri naik 4 point lebih tu bermaksud apa ya? Jarak uri 4cm dari cervix ke? Dan mcm mana doctor decide czer atau normal- sebab masih dibawah 5cm ke?

2y ago

doktor ad juga ckp jarak dari cervix bape, sbelum ni sy type 2, tapi uri yg naik xsmpai jarak/skala 5 jadi masih dikira type 2 walaupun jalan tu dah nampak sebenarnya, doktor guna perkataan skala..

sblum bsp lunch tu sis mkn apa ye? boleh share tips .sbb sy bsp lunch tu je sy tinggi smpai 7 point lebih . tp masa check bsp awal pagi tu ok je rendah

2y ago

sosej pon ad sy mkn wktu lunch tu nuget biskut hup seng or jacobs roti tp mkn jngn bnyk n kna brhnti dua jam sbelum pkul 12 air lemon sy xtinggal

semoga sis & baby dipermudahkan segala urusan & selamat bersalin normal tanpa sebarang komplikasi. Aamiin Allahumma Aamiin

2y ago

in shaa allah , aminn.. terima kasih awk..

aminn ya rabb. semoga uri awak naik balik dan semoga urusan bersalin awak dipermudahkan aminnn

2y ago

aaaamin in shaa allah.. terima kasih awk..

semoga dipermudahkan segala urusan amiin ya rabbal alamin

2y ago

aaamin... terima kasih awak..

amin , semoga dipermudahkan urusan puan

2y ago

sama2