Details Scan?

Alhamdulillah, hari ini selesai "details scan my cute baby"??. Moment yang paling? My baby is boy ?? Syukur sangat pada Allah kerana my baby is healthy dan tiada kecacatan. InshaAllah, ummi akan terus kuat, cekal dan jaga kesihatan demi amanah Allah SWT❤. Saya syorkan mommy2 yang berkemampuan untuk melakukan details scan seeloknya kandungan 22-24 weeks. Details scan lagi baik berbanding 3D/4D mahupun 5D scan. Hal ini kerana, mommy2 dapat mengetahui seluruh anggota baby kita termasuk organ dalman sma ada normal atau ada masalah. Bukan sy katakan 3d/4d&5d tidak penting,namun jika ditanya pendapat, sy akan mengatakan details scan lagi diutamakan untuk mommy semua ?. Jika ada rezeki lebih, tak ada masalah nak buat 3d/4d ataupun 5d. ??

Details Scan?
28 Balas

Yuppp btul sgt.. Ade sesetengah klinik.. Xmahal yg kita sangka pun bt details scan.. Alhamdulilah masa saya.. Sya scan di tmpt saya mmg khas klinik maternity.. Hanya rm80 sahaja.. And dapat tgok semua.. Kaki.. Kepala.. Tulang belakang.. Seronok sgt.. Include dpt tgok muka.. Jantina.. Semua sekli lah.. Jimat sgt2.. Hehehehe

Saya pun baru je buat details scan rabu lepas. Mungkin sebab anak first jadi saya paranoid nak tau samaada baby sihat ke, badan semua complete ke hahaha tapi alhamdulillah baby okayy, sihat, cukup semua jari kaki tangan siap tau gender. Lega sikit hati ni 🤭🤭

4y ago

Ouh yeke hehe sbb dgr ada org kata xray, tu sy pelik😂 terima kasih sudi jawab😃

Sy buat 20 weeks.. alhamdullilah. Baby girl.. 15 tahun jarak dgn ank bongsu.. menangis time doctor scan.. kata ank sihat semua.. syukur Ya Allah

Sy dh 3x scan details.. alhamdulillah smua baik2.. now dh 22 mnggu tnggu 28 mnggu bru sy scan 5D.. sme lh bby boy jgk😆

Saya pun bru lepas buat petang td. Alhamdulillah baby sihat syukur smua baik❤️ sis due bila sya bulan 10

Sy wt detail scan dgn 5D teruss dktor kasi tgok 5D skli muke dia jantina dia hihihi.. alhamdulillah sihat2 sume..

Sy bt detail scan Masa 19w 4d..alhamdulillah doc bgitau smuaa ok xda msalah apa2..now da 38w 4day🤭🤭

Saya buat detail scan 2d pun dah cukup dah rasanya. Tapi lagi seronok kalau dapat tengok 4d ke 5d ke 🤭

Sy pun dh buat masa 24w Hari Tu.mmg lega Rasa dh tau condition baby. alhamdulillah sihat sempurna

Alhamdulillah.. Best yer.. Saya pun dh buat scan tp jantina baby still xnampak lg.. 😅😅