Emergency ceaser

Alhamdulillah dgn izin Allah, lahir dia kedunia 20/1/2020 tepat jam 7.20pm dgn operetion ceaser berat 3.05kg,baby girl? Storynya? Lunch dgn abg kau time dia rehat mkn tgri kat rumah, akk siap mkn nk basuh pgn kt dpo dlm kol 1.30ptg Eh2 knp aku trkencing pulak, p cium tkde bau, hati dh tk sedap ni, nak jalan ke toilet menjejeh abis mcm air paip keluar nya, jerit lh sekuat ati. Naseb baik abg kau lom g kje.air tuban pecah kat umah, plg bnda akk tkot sbb akk Polyhydramnios (air ketuban banyak) risiko tali pusat keluar dlu dr kpla baby. Kelam kabut p hosp dgn bwk skli abg fayyadh darwisy Smpi HSA masuk bilik saringan dgn air ketuban berciciran walaupun dh tadah dgn kain batik.. Pakai pad pun tk guna sbb mmg laju air tu, check 4cm trus tolak masuk labour room Check ctg jantung bby tk ok down gila masa tu dh 6jam still 4cm. Doc decide Emergency ceaser.. Itu lh kisah nya mana yg tnya.. Knp tetiba kena ceaser.. Alhamdulillah semua selamat,trima kasih pd yg mendoakan ? ?

Emergency ceaser
82 Balas

Wah sama dengan tarikh lahir anak saya cuma saya melahirkan secara normal tepat pukul 1.30 pagi..

4y ago

Iye.. Kebetulan.. Alhamdulillah