RESULT MINUM AIR GULA

Alhamdulillah dah kuar kptsan minum air gula ..tp tu lh nurse msih pning ngan berat bdn sis😅😂

RESULT MINUM AIR GULA
11 Balas

Saya pun 30w..kena minum air gula 2 kali & dedua tak sangkut..tapi berat naik laju,selepas masa 6bulan saya naik 3.5kg (1bulan) terus cecah 10kgs kenaikan berat badan..tu kena kena minum air gula kali ke-2 tuu🥴

2y ago

tu lh.rsenya baby yg mmbesar bkn mamanya..hehe

berat naik ke ? sy result gula ok. tp pun berat naik. takde history fmily ada kncing mnis.. dr kata tkut darah tinggi tp masa tu result air gula xklua lagi. next checkup bru tengok mcm mana😅

2y ago

naik sis,tu sbb kne minum air gula 2 kali..huhu..nie pn berat naik.. nurse pn pning..huhu

sama la kite sis.. gula ok..tp berat naik mndadak. asyk la kene bebel.. siap refer dietition.bosan pon ade. berat turun mrh.. berat naik sgt mrh..hailahhhhh

2y ago

kn?bkn kte xcontrol..sye pn bkn jnis pemakan..tp tu lh dh nak naik byk..nk buat mcm mne..huhu

sy masa hamil anak 1st selera mkn tggi.. smpi sebulan naik 3kg, nurse tye sy mkn apa. minum air gula result ok xda kncing manis. kena kawal pemakanan tu je.

2y ago

sme lh,berat sye first baby pn mcm tu..now second baby pn kne hdp bnda sme.. tp slera mkn mmg biasa2 je..huhu

boleh sye tanye, psal minum gula ni, doktor ade ckp psal kne puasa dulu mlm tu sblom pengambilan air gula pgi mse checkup tu??

2y ago

@HamizahAmera btol sis.. mcm tu misi sye bgitau, cuma kdg2 sye ni lupa dan musykil.. tq sis

Nurse risau ada hypertension time bersalin nnt so kena jaga2 ..saya dlu pon nurse keep bisig padahal baru naik 10kg 😅

2y ago

mgkin sbb tu,hrap xde pape lh nt 😁

sis ada any tips untuk minum air gula? saya masa first time minum okay, yang second ni kena repeat sbb muntah.

boleh bgi tips cara minum air gula supaya x muntah? dan sy nk tanya, biasa nurse marah berat naik tu mcm mna.

2y ago

baik sis🥰. terima kasih ya semua

sama mcm saya sis..berat naik,tapi minum air gula result cantik je 😂.

syukur sis, yg pnting gula normal😄

2y ago

tu lh,syukur sgt xsgkut gdm