Tips makan ubat Kk

Alhamdulillah dah jumpa cara mkn ubat Kk,,, takde pening2 mual2 rasa nak pitam lps mkn ubat. Cara yg sy guna, pagi2 lps subuh sy akn consume ubat2 dgn air oren sunquick’o kaw2…Alhamdulillah okay je rasa bdn. Takde melepet lemau je spnjang hari mcm dlu2 lps mkn ubat dgn air kosong 🥹

Tips makan ubat Kk
6 Balas

macam mana boleh telan air pagi²? Saya baru telan air dah keluar, meleleh keluar ikut hidung🥲. makan pun macam tuu jugak🥺

1y ago

Alhamdulillah so far sy takde masalah bab makan or minum esp yg masam2 😌

sy boleh makan vit b dgn folic asid je. ubat tambah darah tu kalau sy mkn, terus mual. walaupun amek malam..

kalau sy pula , makan ubat sebelum tido...

2y ago

Sy dah try tp consume dgn air kosong la, tp tak lelap tidurnye. Rsa mcm terapung2 atas katil 🤣

kalau alahan teruk tu mcm mana ye

2y ago

Kalau alahan blh refer dgn misi untuk tukar ubat.

sis terus mkn sekali 3biji tu ke?

2y ago

haah, telan sekaligus je 😌

Great tips. 👍🏻