Hb rendah

Alhamdulillah baby sihat cuma hb ja menurun dari 13.8 -11.8 risau jugak harap² lepas ni ok..buah apa ye untuk naik kan hb..first baby gugur ni yg kedua setelah 14 tahun menanti #16week3day

Hb rendah
14 Balas

Saya klau HB tiba2 drop, maknanya dlm seminggu dua tu saya tak betul2 rehat & mkn vitamin ikut dan saja 🤭🤭 Jadi saya akan pastikan dpat tido yg cukup & mkn vitamin on time, nak makn vitamin pun kena tunggu lepas 2 jam mkn..

4y ago

Klau cara saya nak naikkan balik HB saya betulkan dua2 tu saja.. klau amal mkn mknan yg boleh naik HB tp dlm masa yg sama tak jaga dua tu memang tak berkesan 😂😂😂 Klau org lain tak pastila 🤭

time preg anak 1st , buah jambu batu .. 2nd tak ngam dgn jambu batu , tp ok dgn buah mata kucing .. 3rd nie sy mkn ubat coklat klinik jer 2biji 1hari .. mndadak naik hb 😁😁😁

4y ago

Nty saya mkn ubat yg coklat tu selang seli dgn vitamin ganilia..tq☺️

Alhamdulillah sis, semoga baik² sis n kandungan.. try makan buah jambu batu dgn tembikai, dalam masa yg sama makan delima. In sha Allah hb jd cntik nnt ☺️

4y ago

Aminn.. tq awak in sya allah nty saya trai

Sis boleh cuba makan buah anggur dan betik. So far saye amalkan sms preggy utk empat org anak alhamdulillah bacaan hb sgt baik mesti lebih 13. 😊

4y ago

Betik ja tkut nk mkn...sb ramai kta tk boleh mkn betik..tq☺️

Mkn ikan bilis goreng rangup2 sis.. sy dlu hb drop dr 13 ke 9.8.. pstu sy amalkn mkn ikan bilis trus naik 12.2..

4y ago

Selalu jugk mkn ikn bilis..tpi tu la tiba2 turun..tq☺️

Buah jambu Buah delima Buah kurma Ni semua untk naikkan hb

4y ago

Sesame...😊👍🏻

Tahniah sis.. Buah kurma buah delima ok sis

4y ago

Ok² 👍

Makan jambu batu tanpa asam serbuk.. 😁

4y ago

Jambu batu mmg sis suka...tq ☺️

Buah jambu batu... InsyaAllah mmbantu

4y ago

Insyaallah tq☺️

klu doc saya 11 tu dah kira ok..

4y ago

Alhamdulillah la kalau cmtu cuma risau tkut turun lagi...harap nty p chek pulk ok la