Scan semula after 2 weeks

Alhamdulilah 😍 Doctor kata hari tu kandungan saya baru 5 weeks sedangkan saya dah 7 weeks But after comeback 2 weeks alhamdulilah i see hearbeat dia 🥹 baby i waiting you lama sangat tau So guys kalau scan bukan dari usia kandungan korang sepatutnya jangan risau dan sedih, tetap semangat korang doa banyak2

Scan semula after 2 weeks
17 Balas

Puan ada spotting tak masa awal2 scan tu? Saya semalam pegi jumpa dr & scan sebab ada brown spotting. Kalau ikot LMP patutnya dah 7+weeks. Tapi bila dr scan nampak kantung kosong je dan usia kandungan baru 5+ weeks. So, lagi 3 minggu kena repeat lagi scan. Tapi saya risau, sbb masih ada spotting. 😔

1y ago

spotting ni xtau nk cakap mcmne, tapi klu keluar sikit2 je xpa. jngn keluar bnyk..kena pantau hari2.. banyakkan bedrest, cari peluang utk baring. yg penting, fikir positive..Allah ada, Allah tau ap yg terbaik utk kita..

saya mula2 scan biasa 7 week nampak kantung je. tp saiz kantung dah betul. tak puas hati g tvs plak. baru nmpak janin n kelip2 heartbeat lega rasa. tapi saiz bukan 7 week. baru 6 week. nanti kena repeat scan. hopefully semua dah nampak nanti. berdebar rasa

Tahniah sisss ❤️ Saya pun baru balik dari scan tengahari tadi. Patut kandungan ikut LMP dah 8 weeks, tadi scan 6 weeks 4 days. Semoga segala urusan kita semua dipermudahkan dan baby kita membesar dgn sihat Aamiin 🥰

1y ago

Alhamdulillah sis. Haritu dah nampak heartbeat dah, cuma tak dapat dengar lagi. Semalam saya scan semula. Kandungan dah 9 weeks 3 days. Happy tak terkata sbb first time dengar heartbeat baby 🥺 Lepastu nampak baby melambai2 🥰 Semoga malaikat kecil kita membesar dgn sihat dan sempurna Aamiin ❤️

Congrats sis!! So happy for you, i pun baru balik dari scan tadi, 6 weeks ada kantung tapi x dgr heartbeat lagi, rescan 3 weeks later ☺️ wish you a safe pregnancy ya 🫶🏻

1y ago

Thank you. You to dear semoga urusan you sepanjang pregant dimudahkan

Saya mcm puan, masa gi klinik patutnya usia kndungan dh 7w tp scan doc kata 5w nmpak kantung je. Ni nak tggu lg 2 mggu tgok mcm mana pulak. Mudahan mcm puan jugak. Aminnn😍

alhamdulillah.. marilah kita jaga kandungan kita baik2.. makan makanan sihat (remind utk diri sndiri sbenarnya) no junk food.. sbb masih fragile lagi kandungan..

Bestnyaaa. Tahniah sis. Sy lagi 2 minggu baru boleh repeat scan. Haritu scan xnmpk lagi supposedly dah 7minggu. Doakan sy juga ye.

1y ago

Amin semoga 2 week lagi nampak dah biasa kalau nampak kantung je itu baru 5 weeks

Allahuakbar semoga sis dipermudahkan dari awal hingga akhir semoga Malaikat kecil itu membesar sihat dan sempurna Aamiinn

alhamdulilah tahniah puan..sy pun tunggu scan kali kedua utk tengok jantung baby..moga dipermudahkan

Tahniah sis 😍, sy 7week nmpk kantung je, mgu dpn next scan, risau, moga ada rezeki sy 🤲🏼