Hai Assalamualaikum. Dah ganti puasa ke mommy2 semua 🥲

Alhamduliah syukur. Sye baru 6weeks. InsyAllah kalau ada rezeki EDD 20/9. Dh sacn dh haritu. Alhamduliah semua okey. Tapi tula takut nk ganti puasa sian bby awal2 nk membesar. Sye tkde alahan. Muntah2 tkde. Cumanya sye memilih nk makan makanan tu dan perut asik lapar je. So sye makan apa yg sye selera nk makan je. Nanti bulan 3/2023 ni puasa pun bby bru 14weeks. Harap boleh la puasa. Buat masa skrng ni bole ke agaknya2 sye ganti puasa bru 6weeks ni. Hmmm ada tak geng dkt sini yg tak ganti puasa lg 🤣🤭 #firstbaby #bantusharing #jomkongsidengansayapengalamanibu2semua

17 Balas

kalau larat boleh puase,sis boleh puase.. saya start ganti puase pon mase trimester 2. sahur makan berat sikit dngan kurma, susu, air minum 2 gelas cmtu... ckp jugak dengan baby " esok kite puase ae sayang☺️"

1y ago

😭😭😭 touchingnyaaa dgr. Betula la kene ckp dgn dia. Esok kita puasa. InsyAllah sye cuba. Terima kasih atas perkongsian.