Hai Assalamualaikum. Dah ganti puasa ke mommy2 semua 🥲

Alhamduliah syukur. Sye baru 6weeks. InsyAllah kalau ada rezeki EDD 20/9. Dh sacn dh haritu. Alhamduliah semua okey. Tapi tula takut nk ganti puasa sian bby awal2 nk membesar. Sye tkde alahan. Muntah2 tkde. Cumanya sye memilih nk makan makanan tu dan perut asik lapar je. So sye makan apa yg sye selera nk makan je. Nanti bulan 3/2023 ni puasa pun bby bru 14weeks. Harap boleh la puasa. Buat masa skrng ni bole ke agaknya2 sye ganti puasa bru 6weeks ni. Hmmm ada tak geng dkt sini yg tak ganti puasa lg 🤣🤭 #firstbaby #bantusharing #jomkongsidengansayapengalamanibu2semua

17 Balas

Saya pun mcm tu juga asyik lapar jee .. bila smpi 8/9weeks ke atas.. hmmm muntah alahan tu susah nak ckp.. taknak ingat laa🤧🤣🤣

bende cmnie ikut org jgak.. ade yg bley puasa.. ade yg x bley.. klu nak cbe try la sehari dlu..klu x larat bukak je

boleh refer posting sy. sy baru share penerangan dr doctor imelda balchin pakar o&g tentang bolehkah wanita hamil berpuasa

1y ago

most wc awak. semoga urusan awak dipermudahkan❤️🥰. semoga awak dn baby baik2 smpi baby keluar nnt❤️

same la dgn sy..tp beza edd 21/9..tp skrng 6w6d..kne scan lg skli sbb 1st scan 5w kantung kecik lg masa tu..

Wasalam, sye pun bru 5weeks , EDD 30/9 .nasib sye takde alahan sgt ,kdg2 je rasa muntah,loya n pening2.

sama due date kita 20/09. 😁 tp sy alahan teruk. asyik nk baring sentiasa

belum ganti puasaaaaaa 😢😢😢 Ntah bila nak ganti ni. Tak larat rasanya.