ubat perancang

alahai ghisau pulak baca ni... baru jer ambik perancang yang cucuk setiap 3 bulan punya hm kalau ikutkan xnak ambik.. sebab susah laki jenis sibuk nak anak ramai 😌 terpaksa ambik juga perancang, sebab xnak anak rapat sangat.. biarlah jarak betul2 dah 2 tahun baru pregnant balik kalau ada rezeki lagi.. kalau merancang sendiri mcm mana yer korang? sebenarnya time subur time bila? lepas period tempoh seminggu tu ke??? hm stress! kenapa la bukan laki yang kena ambik ubat perancang 💩😌

ubat perancang
29 Balas

biasany perancang jenis depo atau suntik , mmg x dtg period atau kadang period jd sikit . kena faham apa yg menyebabkan kelur darah period dan fungsi depo sehingga wanita x mengalami period.

kalau stop cucuk depo memang akan ambil masa berbulan bulan untuk badan kita stabil balik. tapi ikut orang juga. jadi, tak sesuai lah cucuk jika rasa nak anak dalam jangka masa pendek.

sy ank da 2.. 2 2 guna depo ... mmg period xteratur.. tpp ls stop xlme lekat.. yg ank no 2.. 4 thun guna bru stop. xsampai stgh thun da lekat no 3 ni. ikut kesesuaian bdn org tu.

Kalau takut ambik depo, cuba ambik pil. Tapi pil kena ambik setiap hari tepat masa. Kena disiplin bab ambik pil nih 😅 cuma tetap side effect lain setiap orang

2y ago

tula kena set alarm 😅 kalau x ok cucuk ni.. sy ambik ubat jela kot

sy ambil depo ni 3kali saja sebab period tak brenti pulak da sampai 6 bulan jadi berenti ambil yg cucuk2 ni.. ambil pil .. dan skrg rancang sendiri.. 🤭

sebelum ambil perancang, doktor akan explain 1 1. dari pihak puan/tuan yg terima pandangan tu dan dorang akam proceed mengikut yg puan/tuan nak.

klu nak tw waktu subur, memg kne detect gne opk je.. x smestinya lps smggu period tu.. bdn org x sme.. ade yg awal ade yg lewat..

hahhaha.. soalan kenapa lelaki tak ambil ubat perancang tu kelakar, tp macam ada baca pasal tu

Manusia hanya mampu merancang siss