Stress dengan

Aku baru ja keguguran...jadi keadaan aku lemah sikit...hari ni aku balik pantang di kampung aku ..ye la dengan anak lelaki aku baru umuq 1 tahun 7 bulan...aktif ..aku tak larat nak urus lagi...aku sampai je rumah tak dan letak punggung dah kena perli berderu dengan mak ayah aku... Allahuakbar...aku ni dengan keadaan macam ni memang naik hantu la...aku ajak suami balik...aku kalau larat aku tak balik pantang di kampung aihh aku rela pantang sendiri...tapi mak ayah aku buat aku macam pembunuh lagi...aku memang tak kuat dah😭😭😭😭😭😭#pleasehelp ...aku penat

8 Balas

sabar sis...Saya dlu pun pernah keguguran Masa 12week.da lengakp pun Bby.. 1st pregnancy lagi tue.mmg down sgt,dnc kat emergency hospital..subuh 3pagi kena suru discharge...tp Saya sabar wlupun sakit.. time tue xlarat nak jmpa org,apa lagi balik kg,berkurung kat rumah,nasib husband bg semangat..sebulan baru semangat sikit,org tnya itu ini,penat nak jwb satu2😔 berpantang mcm org baru bersalin.kadang org xfhm,smpi Saya salahkn diri sndiri.. nasib doa trjwb,lepas 3 bulan pregnant balik..syukur sgt2.skg da bersalin pun.saya rasa parents kmu bkn perli..cuma risau dgn keadaan kamu.think positive saja la ye.

sy tak faham jenis org tua yg suka mengata anak sendiri. tp sy jumpa ramai org tua yg suka mengata anak sendiri.tp kita ank tak boleh mlawan. diam jelah. kalau nak tegur jangan sampai tinggi kn suara. bg pendapat sy sis boleh pntang sendiri.. spanjang berpantang support suami paling penting. sis boleh bbincang dgn suami.

bertenang dan kuatkan semangat ya puan. Better pantang sendiri, dan hantarlah anak ke nurseri sementara puan pantang hingga badan segar bertenaga atau upah confinement lady utk jg keperluan puan dlm beberapa hari. mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat.

Sabar ya, ujian hidup mmg mcm2 ragam. Tp better pantang sendiri je, nak makan ke apa ke order je.

Allahu..semoga puan tabah dan kuat..semoga dipermudahkan segala urusan puan sekeluarga

Abaikan je la sis. Pantang la sendiri ye. Mintak suami bantu sis

balik rmh sndri ja sis. huhuhu.

baik pantang sendiri je