Ujian Kehamilan

Akak semua ini test semua positif kan..sekarang bru 4 week..sebab byk ckp scan baby 8 week keatas..skrg sy cuma consume asid folic sja.sbb dah 3 hri lewat period ni..makan tida berselera dan badn rasa lemah nak tidur ja.#pregnancy #ingintahu

Ujian Kehamilan
8 Balas

alhamdulilaa tahniah sis. positif dah tu😍😘 ney 1st sya pki upt .. bwk p klinik terus bka bku pink 6mngu p scan nmpak kantung jak. rasa mual ,loya ,magrin kerp sngt . rsa kuat tido ada gak mkn pun keluar balek sya mkn 2-3sdu. sikit jak tapi kerap 😅mcm tu jak blh msuk .. skrg dh 8mngu alhmdulilaa,loya oun kurng dh p magrin ada gy..

bestnya positif... sye dh 12hari lewat... cek pn masih negetif... tp dh seminggu sakit pinggang... pjj dgn suami... teringin sgt nk anak, x de la bosan sgt kalo suami g keje... awal bulan 11 pernah alami keguguran... ape2 pn tahniah awk... jage diri elok2...

tahniah sis..positif selalu..kekal stamina n jaga pemakanan yg seimbang..acid folid penting awal kehamilan dan jgn stress,,juga think positif selalu..😘👌👍💪🤲

in shaa Allah positf tuu..haa, klu g cek pn mmg x nmpk lgi..better 6-8w dh bleh g bkak bku pink..truskn je dgn asid folic

Yup positif tu. Takpe makan je folic acid dulu ye. Minum susu jugak tau.

2y ago

susu apa yang best akak..yang tak hilngkn asid folic tu..some susu ada yg boleh hilngkn asid folic

insyaAllah positif..tahniah sis

ya kena melapor sebelum 12week ya..

2y ago

ok akak makasih

Tahniahh..positif