induce?

air ketuban dah pecah pukul 5pg tdi 8/4/20. .tapi skrang dah pukul 6ptg 8/4/20. .bukaan 1cm tak berubah langsung. .malam ni tak ada perubahan jugak. .esok pagi siap sedia laa masuk ubat?

1 Balas

Macam kes saya. Tapi saya tak nak induce, jadi saya round ward, buat squat, jalan itik, menari2. Esok pagi check jalan dah 3cm terus tolak LR. Doc tak jadi induce. 9am masuk 5:40pm selamat keluar. Semoga dipermudahkan urusan