Overdue 41w

Assalamualaikum..sy dah 41 weeks dan dah masuk wad tp bukaan baru 2cm setelah 3 kli induce ubat..klu takda progress harini esok induce yg ke 4. Pagi ni baru turun darah. Air ketuban belum pecah lagi. Boleh suggest tak nak buat apa bagi baby keluaq harini secara normal. Kontraksi rasa belum kuat lagi.#firstbaby #firstmom

3 Balas

Kalau hospital ada taman, ibu cuba pusingpusing dulu. Naik turun tangga hospital. & ketuk ketampi sambil pegang katil untuk sokongan.

buat jalan itik sis. atau squat. banyakkan berjalan. tapi slow2 je ikut kemampuan yee

Klu ketuban xpecah, nurse akn bantu. Bykkn jalan, squat utk cptkn bukaan