air kelapa

air kelapa mmg x boleh mnum ke awal2 mgandung?kndungan dh bsr bru blh mnum ke?

14 Balas

Saya memang suka air kelapa la sis. Dengan gegan2 tu saya meratah. Tak pernah dengar pulak tak elok awal2 mengandung minum 😂 selalu saya dengar, mak akan suruh minum dah dekat nak bersalin biar masa beranak nanti baby keluar bersih. Itu je 🙂 saya anak first dari 6 bulan tiap2 hari minum air kelapa (tinggal petik, keliling rumah mak tanam pokok kelapa) akhirnya czer juga 😂

Sy first trimester tak berani lg, walaupun tiap2 hari ckp kat suami tak sabar nak boleh minum nanti. Masuk second trimester, dah try minum. Tp tak puas, kena cari yg fresh jgk. 🤤 Mcm mak sy, katanya dulu awal2 pregnancy dah minum air kelapa. Bergantung pd badan masing2.

Bukn xbole mnum ms awl prgnt kdg tngok bdn.. antibodi xkuat bole jdi keguguran kndugn sb awl sgt mnum air kelapa.. tpi lau bdn ok trus kn je mnum smpai 3 trimester.. sy nie pn 3 trimester bru strt mnum..selang seli smbil mkn kurma.. ☺️

depend pada badan org tu laa. saye minum masa first trimester smpai masuk hospital la sbb bleeding. then stop kejap smpai skarang dah 17 minggu pun takut nk minum lagi. atas 5 bulan baru boleh amalkan minum

Kenapa pula xblh minum? Air kelapa byk khasiat cuma jgn berlebihan. Sy minum je, yg kena pntang minuman manis bgula 😅

Tak digalakkan. boleh je nak minum puan kalau boleh jangan selalu je lah😅 lain orang lain tahap antibodi dia 🥰

sy dari 7w skrg da 11w slalu jgk mnum air kelapa. stakat ni okey je sis. tpi air kelapa yg xde tmbah gula & ais. bru berkhasiat

sy dari first trimester sampai nk beranak ni minum.. alhamdulillah ok je.. depends pada bdn seseorang kot

bagus tau air kelapa spupu saya mnum dari awal prgnant smpai bersalin anak dia xda langsung kuning

biase awal2 x bagus sebab air kelapa tajam klau ujung2 boleh untuk baby lahir bersih