da hbis 1s tri... mual2 masih ada. 😭

agak2 bile bole hilqng mual1 ni

12 Balas

Tak boleh nak agak sbb ada yg sepanjang kehamilan diuji alahan begitu, ada yg akhir trimister, ada yg tengah trimister, ada yg awal dan ada yg tiada alahan. Apa yg kita perlu buat, hadapi ujian kehamilan dgn reda, syukur dan sabar. Teruskan usaha belajar mengenai kehamilan, keibubapaan, tumbesaran bayi, cara mengasuh dan mendidik anak, cara penyusuan dll. So, kita boleh fokus perkara lain drpd cembeng hadapi mual.

2mo ago

☺️😁

Sya pon dah nk msok 5bulan masih ad loya dan muntah ii.. nak mkn pon masih xbole nk mkn terutama menu nasi dan lauk.. mesti tekak jadi loya.. ehehe ingtkn lpas fasa prtama hilang.. rupanya tak apa ii pon enjoy jaa sis.. semoga ibu dan kandungan sihat ii selalu

2mo ago

tu lah tu... berat turun 1kg... risau nurse mnta masuk air je duk spital.. 😭

saya nk masuk 12week..bila bbuka puasa dg nasi selang beberape jam mesti terasa mual.padahal mkn sikit je..stakat ni dh 4kali muntah.lps je muntah bdn terus rasa lembik..x larat..doakan sy ye moga selera mkn sy kembali mcm dulu

2mo ago

malam je okey, xde mual2... hehe

smpai usia kandungan sy 6bulan masih mual..xdpt jln dlm ikut kereta..mmg auto muntah hidu bau aircond..masa melahirkan anak pun sy mual muntah dlm labour room masa meneran 😂

Tengok rezeki..kdg ada yg 4 bln dah ok,kdg ada yg lepas 3 bln bru morning sickness..tpksa la kne kuatkan mental😌..kdg ada yg smpi bersalin bru ok

sm sis..sy 15 mggu masih mual..kalau sy x mkn mmg mual sis..sbb tu sy x blh nk bepuasa. kena mkn portion ckit2 tp kerap. tu ja cara elak mual. mmm

Sy dh turun 5kg spnjg 1st trimester ni, dh masuk 13w xdk tanda alahan nk habeh huhuuuu mmg menyiksakan😩🥴😵‍💫🙂‍↕️

2mo ago

tp kebanyakkan dah boleh mula makan .. xde alah bau bau bawang dah ..dah bebas ..hahahah seronok sngt.. kalau mula mula preg nak bngun xlarat..bawang ,tumis langsung xleh bauu

Dia ikut badan awak. Saya dari 1st trimester and sekarang dan sekarang dah 30 weeks still lagi mabuk dan muntah teruk. Stay strong

1mo ago

hehe... sya da msuk trimester 2... still mabuk... huhuhu

Saya dah masuk 34 minggu. Tapi still mual dan muntah. Boleh dikatakan almost 9 bulan ni memang alah tak hilang langsung.

2mo ago

smoga dipermudahkan smuanya ye 😘

Alhamdulillah sy sec2 trimester ni mual makin hilang dan selera makin bertambah🥰