Vaksin booster

Ade x ibu2 yg pregnant trimester 1 xambil booster lg? Wajib x kne ambil booster sebelum melahirkan?

18 Balas

doktee Suh amik ke... sbb dokter Sy dia xbgi cocok booster sbb tngh prengt tkt bahaya... lgi pun sblm boosterkan masa dos 1 dan kedua 2 to kan ...dorg akan tnya sama ada kita prengnt atau tak .. kalau xprngt blh cocok dan kalau nk Prengt kena tunggu 3bulan selepas vaksin to.. Sy tnya sbb apa.. dia ckp tkt perkembangan baby xnormal... kecuali di galakan sngt oleh dokter

2y ago

booster x wajib ambil,nurse takkan paksa,nurse akn tanya je kalau tak nak nurse takkan paksa,tak ada syarat kena ambil booster baru boleh bersalin sekarang,tak wajib dah rasanya