mengalami selsema ketika pregnant...

Ade x ibu2 mngalami selsema seperti saya..hampir setiap mlm selsema...Ade suggestions x utk selsema masa pregnant.. 19weeks pregnant.. Secondbby

9 Balas

Saya pun masa trimester pertama mengalami hidung sumbat setiap malam . Bila siang ok . Rupanya saya alah dgn bulu kucing , duk rumah mak banyak kucing. Sebb pregnant kan alahan lain2 . Bila duduk rumah sendiri tak ada kucing dah ok tak selesema n hidung sumbat lagi

better ambil vit c tuk kuat kan antibody.. without vit c .. mmg sng dpt dmam & skt huu .. dulu byk telan vit c borocca beside of vit kk bg .. kdg kk bg xkuat sgt .. bt now consume blackmore vit c 👼🏻

sy pun masa 1st trimester mcmtu. tiap2 mlm mesti hidung block. tgh2 tido boleh tdrsedar sbb hingus meleleh. selalu bgn tgh mlm p buang hingus. masuk 4 bulan hilang. pembawakan rasanyA

salur2 darah tgh berkembang, kat hidung pun dia kembang skali..kdg2 rasa tersumbat tp xde hingus..tekup muka kat wap air rasa lega sikit..pengalaman saya la xtau la sama x..

sya msuk 2nd trimester ni, start 14w smpai skrg (17w) tiap2 mlm slesema...tidur xtenang sgt...kerap terjaga tgh mlm...redha ja demi anak

sy second trimester pon selsema sis...tp under control lg xdmm.mgkin sbb sy ambik vit c

sy min vit c blackmores beli kat pharmacy. trus ok. ni dr yg suggest kt sy.

amalkan vit c elakkan minuman sejuk. n cek kalau puan ada sinus

4y ago

tapi kalau ada sinus kenapa yee

mkn vitamin c