Scan tapi tk nampak pape

Ade tk sesape pernah scan 4weeks 2day tpi kosong tk nampak pape. Down nye rasee 😌

46 Balas

awal lg sis.. dulu masa sy dtg klinik utk check dokter ckp baru 5 weeks dokter tak scan pun sbb dokter ckp terlalu awal utk scan kalau scan pun tak npk dokter suruh dtg masa 8 weeks nanti utk scan.. sis jgn risau ok. . sy penah 2 kali gugur.. 8 weeks n 3bln(kembar) tipu tak sedih tp tetap positif , yg penting redha, sabar, aggap belum rezeki sy tak putus2 doa positif n usaha alhamdulillah allah bg rezeki lg 2 bln lepas gugur lekat balik dgn izinNyer skg sy dah 34 weeks semoga dipermudahkan segala urusan bersalin nanti bby selamat sihat .. Amin... sis fikir baik2 doa baik2 ok.. jaga kesihatan .. Insyallah ada rezeki tu😊

4y ago

sabar sis, ada hikmah tu .. Allah nak bg rezeki lain yg lebih baik utk awak dimasa yg tepat... Insyallah mudah2an kali ni ada rezeki awak.. Amin..byk kan berdoa, zikir, sentiasa positif.. jaga kesihatan n pemakanan tau😊

awal lagi nak buat scan... sy kerja klinik ramai ibu² y excited nak buat scan.. dan kami tak galak kan sbb ianya amat merugi kan... scan dia awal 6 minggu pertama mmng tak akan nmpak ape²... kami galak kan ibu² untuk buat scan pada 8 minggu ke atas... sy scan mase 10 minggu itu hanya nmpk kantung baby sahaja... and Alhamdulillah dapat dengar degupan jantun baby walaupun hanya kantung y kelihatan...

Saya pun ikutkan masa tu dah 5 weeks masa 17hb 12 tapi tak nampak apa lagi. Cuma nampak titik je. Doc cakap maybe tarikh conceive tu lari 2 minggu dari tarikh 1st period tu. 17hb 1 baru scan balik. InshaAllah nampak nanti tu.

4y ago

yekee awak . saya bkn ape sbb sblom ni pernah gugur n yg ni just nk confirmkan betol ke tk

bnda pertma bila tau ngndung ,mind set la kena jaga sis...paksa postvekn diri..klau down pikir bnda2 baik..4week awal sgt sis..time ni bru nk mmbntuk..nnti p scan balik aek..

4y ago

yer..saya dlu awal2 kwn2 smua suruh tnggu n sabar sbb nnti xnpk pe ag..so xnk kecewakn hati saya sabar smpai 6week 5hari...dh p scan npk jntung bru puas hati n legaa...sabar taw wat apa2 yg mmbuzy kn diri n xmemikir..

4weeks bru sgt, sis.. Saya 6weeks pun xnmpk lgi tp klu pkai scan yg tgk dr bawah dh npak dh... Utk usia 6weeks lah.. Sebaiknya sis tggu lgi sebulan bru scan..

awal nye scan..dkter sy sllu pesan if thu prgy nk scan tnggu dh 10w keats..klaw awal2 kdg bazir duit je bnd xnmpk..ad rezeki nmpk lh

4y ago

yekee. saya yg first dulu 4weeks dh nmpk kantung tpi gugur 11weeks bulan 7 ritu. ni kali kedua pregnant harap ade rezeki

saya 8 week baru scan .. alhamdulillah da nmpk kantung dgn jantung skli ... sbb ramai cakap jgn scan awal2 takut x nmpak .. sbb baru lgi😉

4y ago

yeke sis. semoga ade rezeki saya jgk.

Sy first scan masa 6 weeks tp bila scan nmpk kantung ja dan kiraan baru 5 weeks. Heheheh sabar ya sis mungkin masih terlalu awal

bawak bersabar sis. 4weeks tu terlalu awal baby kecik macam biji sawi memang tak nampak. kalau nak betul² nampak tunggu 7-8weeks

4weeks terlampau awal sgt tu.. sy scan 6weeks pun nampak setitik je.. 8 weeks scan lg, nampak la secoet je kantung kecik..