MENGIDAM AIR PEPSI AND MAKAN PEDAS

Ade tak yg pernah mengidam air pepsi and makan pedas in 1st Trismester? Husband tak kasi minum. Tapi dia punya keinginan sampai tak ley bawak bincang, terpaksa minun senyap². Ade apa² effect tak pada baby? Maaf ya tnye soalan mcm nie. Saya 1st baby, tade pengalaman tentang baby lansung, tade adik beradik atau pon sedare ade baby and tak pernah jaga pon. Saya pernah jaga anak kucing je. Tq sape² sudi jwb soalan saya.

2 Balas

Sy ms awal trim dlm alahan munth2 tu tiba2 nk air gas,nk coke pepsi cmtu..Xlalu mkn lgsg. Peliknya sy n suami mmg jenis xmnum lgsg air gas dri sblm kahwin lg...suami dlm risau tp die izinkan mnum dulu sikit seteguk dua...bila die tgok sy mcm hepi sgt dpt mnum esok die beli lg...kesian katenye..bismilaah baik2,doa byk2 katenye...die sedih tgok bila sy hepi sgt dpt mnum air gas tu..lps tu dh kurg rs ngidam air gas rsnya ms msuk 10w cmtu la kot terus xnk trus dh back to normal...hihihi

5y ago

bestnya . ya Allah.

Ada.. teringin sgt nk mnum air gas.. dr awl kndgan smpai skrg 38w tp x prnh cuba mnun sbb syg kndgan.. tkut risiko pd bby.. tp sis da mnum kira halal jela.. tp jgn mnum lg ye. If ad rasa smcm trus jmpa doc.. InshaAllah xde pape tu.. 😅

5y ago

Terima kasih sis heheheh