buasir lepas bersalin

ade tak ubat farmasi atau petua untuk baik dari buasir selepas bersalin. sakit sngt..😔

6 Balas

sy pon buasir dah lama . masa 3rd trmster sy slalu sngat buasir, then mak sy sruh sy slalu sapukan minyak .. masa dalam pantang pon kerap buasir sbb sy xsuka makan sayur . smpai skrg sy amalkan, alhamdulillah last buasir masa pantang tu ary je . abah sy pon amalkan tapi skali dgn ubat telan, hilg terus buasirnya . smuanya dgn izin Allah SWT, kita cuma ikhtiar 😊

Tak ada ubat 😅 just makan ubat pelembut najis, bykkan minum air kosong, bykkan makan sayur supaya najis tak keras. Nanti dah 2/3minggu mcm tu buasir akn mengecut sndiri dan tak sakit. Kalau sakit sgt, blh mkn painkiller yg hospital bagi ataupun panadol😊 ini cara sy lah sebab sy pun pernah mngalami buasir slpas bsalin. buasir sy dulu sbsar biji guli🙊

saya PON kena haritu..laki saya belikan krim sapu Himalaya dgn ubat makan 3 ari dh ok tapi kena konsisten pakai krim tu kalau nak cepat baik setiap kali mandi atau buang air besar saya mmg pakai jek ..ubat tu plk lps saya makan tu najis saya jadi cair.saya makan ubat pelembut najis tu x jalan ..lepas makan ubat tu baru ok

Xde ubat.. Sy makan panadol jek masa sakit aritu.. Pastu makan ubat pelembut najis..

Nurse kk ada bgi tips guna sitz bath rendam dgn air garam suam2 tu