confius..

Ade tak mom2's kat sini.. Kene buasir semasa mgdung..??

3 Balas

Mostly mmg ramai ibu² yg kena buasir smsa hamil. Sis byk mkn mknn yg serat tinggi cthnya buah²an, mnum air byk², elakkan mnum mnuman yg bercafein so najis akn lembut dh sng keluar. If gi hsptl pn doc akn bg ubt sapu je sbb pregnant. Ubt sapu tu just utk kecutkan de, so nnti bila² de akn msk sndr. Sy dlu pn mcm sis.

Saya pegi spital dokyor bagi ubat minum. So far okey la, kurang la sikit rasa sakit buasir tu sbb dah lancar.

Sy!then hilg kjp pastu lps bslin kuar lg sbesar ibu jri😭

5y ago

Die bg ubt spu..ubt kebaskn buasir to..pasto de bg ubt msuk kat bontot to..mcm peluru...n then ubt cairkn berak...