Saya tengah pregnant 11weeks. Baru tahu saya POSITIVE COVID 19 HARINI. Ya Allah sedihnya, semoga saya dan baby kuat!

Ade tak ibu ade pengalaman +ve covid mase tengah pregnant 🙁

7 Balas

Dah sempat vaksin belum? Kalau sempat alhamdulillah mungkin ada protection sedikit. Sy +ve covid masa 19 weeks pregnant, dihantar ke MAEPS walaupun simptom tk teruk. Sampai sana baru tau rupanya stage 3a 😂 kalau tk confident rasa stage 2 je haha. Tp alhamdulillah sekejap je recover dan blh discharge. Bykkan minum air lemon suam tanpa gula, vitamin C, buka tingkap luas luas kt rumah utk pengudaraan, klu blh kena cahaya matahari dlm rumah tu cuma la berjemur sekejap. Jgn tidur dlm bilik aircond, utk cepat sembuh covid ni kena tmpt panas. Air pun elok minum air suam atau panas. Stay safe mummy, semoga cepat sembuh.

3y ago

alhamdulillah. yup mmg advised bwk beg baju siap siap. semoga cpt sembuhh. seronok je duduk maeps kt tmpt khas utk yg mengandung hehe. kt CAC jgn lupa inform tgh mengandung tau. inform je kt setiap stesen tu. nnt diorg tlg advise mcm mana 😊

Bileh sy tahu apa gejala sis? Sy baru baik dr demam.. Tp sy ada msalah hdung tsumbat dan batuk sikit. Deria rsa dgan hidu langsung xde bau🥺 tp rasa sihat alhamdulillah.

3y ago

alhamdulillah semoga baby dan sis sihat dan dipermudahkan segala urusan. Aamiin.

semoga cepat sembuh ya, insha Allah sis Hakimah dah share apa perlu dibuat, jgn lupa sentiasa cuba tenangkan diri, tenangkan fikiran.

semoga cepat sembuh,jaga diri n baby baik2 byk kan doa n zikir, InsyaAllah semoga Allah permudahkan segala urusan awak 🤲🏼

inshallah kuat sis doa yg baik2, vit c jgn skip, ubat jgn skip, mudah mudahan baby dgn sis kuat ya

Aaminnn

sye sis