Berak baby 2m

Ade tak ank momy yt mnm susu formula tk berak 2/3 hari

3 Balas

baby sy kadang ada juga berak 2 hari sekali. tapi texture taik ok so far. cuma bila lama tak berak dia kentut tu busuk betul ya 😅 tgok texture najis dia sis. kalau ok should be no problem

2mo ago

Aah betul sis hehe bau betul kentut dia 😂 tapi anak saya baru tukar susu mmg mcmni. Akan berak ketul dulu baru lepastu tekstur poo dia normal.. mungkin sebab pertukaran susu tu kot🥲

anak saya sebelum ni sembelit berak 2@3 kali sehari. Malam2 meragam menangis, jadi saya tukar susu .. sebelum ni guna Dutch baby Dan lactogen tak sesuai. Jadi tukar s26 pink pula.🥲

2mo ago

oh yeke. Tengok die meragam nangis tu yg kesian kan. Anak saya tk berak sbb ni la, saya tukarkan susu yg baru.. hari yg kedua baru die berak tp akan berak ketul dulu. Lepastu barula tekstus dia ok🥲🥲 tapi kesian la tengok diaa sembelit memula🥹