Sembelittt

Ade sesiapa sama x time pregnant je mesti akan sembelit.. dah third semester dah ni.. takut nk teran sangat nnt terkeluar plk bby😂 air masak bnyak dah minum still sama sembelit..

7 Balas

sy pula bukan sembelit, tapi buasir even air besar lawas ok je... tanya doc, depa kat benda normal masa pregnant.. sis try makan dragon fruit, papaya, pisang, bayam, InshaAllah ok

cuba makan buah naga sis,sy hari tu pon sembelit jugak , pagi makan buah naga tgh hari tu membuang elok

1y ago

betul2. makam buah naga memang auto membuang 🤣

Saya consume minyak kelapa dara sis , الحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ العَالَمِيْنَ lawas

sy kdng tak berak 2hari makan pisng bnyk² terus mmbuang bnyk ni lega rasanya 🤣🤣🤣

Klau nk mmbuang paling mujarab try makan papaya masak n pisang... auto cirit birit sis

Samaaaaaa. Saya tengah lalui lah sekarang ni. Sampai kadang rasa nak menangis. 😵‍💫

1y ago

Ada kan ubat untuk lembutkan 💩. Cuma tak sure pregnant boleh pakai ke tak. Kena tanya farmasi atau doctor.

air putih tak cukup. kena makan betik/pisang/sayur hijau byk2.