sembelit time pregnant

mcm mna nk kurangkan sakit perut akibat sembelit teran kuat sangat ? ??

26 Balas

Amalkan minum air rebusan buah kering.. Sy amalkan air tu.. Bagus.. Sembelit tak ada.. Tak yah teran2 pon... Minum air ni bertenaga je.. Hb pon naik.. Paras gula stabil... Mummy boleh cuba... Saya beli yg da siap pack.. Tinggal rebus je...

Saya dulu 5 bulan sembelit.. Masha Aah 5 ari tak buang.. Ari ke 6 nangis dlm toilet hahaha.. Teran jugakla tp jgn kuat sgt kang takut jugak teluar baby hehe

sis minum tamar coco sis.. sye minum tu alhamdulillah.. sye pregnant mmg sembelit. biar sembelit mse ngndung. jgn sembelit mse lps besalin. parah..

minum air masak n banyakkan makan buah n sayuran ..sy pula selalu makan buah betik masa pregnant ni alhamdulillah lancar je mmbuang

Kerap mnum air kosong banyak. If susah nk buang air besar, try mnum air prun atau buah prun. Innsya Allah lancar je nk membuang🤗

saya baru dua bulan, tapi susah nak membuang, sekali dapat membuang lega huhu. tp ni dah 2 hari x dpt membuang huhu.

Sy mkn buah betik masak banyak.. Mkn ikut waktu jgn lambat.. Minum air kena 2.5L setiap hari baru sembelit elok.

Please try eating, White dragon fruit, carrot juice and “Bok Choi”. It works perfectly well for me 👍

Awak ada ambk iron tablet ke? Kena waktu yg ssuai mkn.. Kalau tk smbelit stiap kali nk mlepas tu. Huhu...

4y ago

Kalau cmtu amalkan makan pisang... & susu... Cnfirm mau melepas

Kawan saya amalkan ostematrix shaklee. Sembelit takde lagi, sangat lawas. Tdo malam pun lena. 🥰