Susu kambing

Ade ibu2 yg suka minum susu kambing masa hamil? Boleh share kesan dan mnfaat?

1 Balas

Saya minum susu kambing sejak sblm hamil lagi sbb perut sensitif, alah susu lembu/ laktosa. Masa hamil teruskan juga susu kambing, ok je. Tak tau nak describe, kot syok sendiri. 😅 Apapun, saya hadapi je alahan, cramp, cpt penat, sejuk bagai. Apa yg penting kita amalkan pemakanan, gaya hidup sihat, jaga postur sesuai kehamilan dan kita tahu apa yg kita alah, so kita dpt elakkan sedikit sebanyak masalah biasa kehamilan. Ikut cakap doktor dan nurse. Enjoy our pregnancy moments 😍