Hai.sy nk tnye.sy pregnant 8 mnggu lbih.tapi sy ade cyst dgn fibroid.adkh bhya tuk bby sy.?

Ade cara ke nk hilangkn cyst dgn fibroid??..

2 Balas

sye ada pgalaman mgndung ank kdua ada cyst n fibroid.. fibroid tu mmg ada sebelum mgndung.. cyst plak waktu scan bru tahu ada.. alhamdulillah dktor kata akn pntaunya.. n cyst tu pon mula2 je besar dsbbkn slur drh kita byk ke rahim, then dia kecut n hilang sndiri.. fibroid ttap sama, x mbesar or mgecil.. still ada smpai skrg prgnnt ank ke 3, sye nk buang wktu ceaser, dktor kata tlalu kecil n tak bahaya, then risiko klau buang wktu ceaser antaranya pdarahan yg tak tkawal.. inshaAllah moga2 Allah lindungi ank2 kita 🥰

tye dgn doctor ya. doctor lagi tau condition fibroid and cyst tu sama ada kacau bby or x. kalau kacau bby and membahayakan doctor akan suruh remove. kalau x kacau, doctor akan biar kan je. nnti bersalin remove sekali jalan.

2y ago

depends on doctor and ur condition la. kena dptkn consultation doctor la. xboleh tye gini. sbb doctor je yg tau condition u.