Cyst tgh mengandung

Hai , saya nk tnye ade tak korang yg tgh pregnant ade pertumbuhan cyst mcm sy ? Saya pregnant ank pertama n bru tahu ade cyst 😰 #9mnggu

3 Balas

sy dpt detect cyst msa scan 10week.. 11week scan kt kk doc kata saiz cyst kecik je. 1.5cmX1.4cm.. Lg sbulan repeat scan nk tgk tgk cyst tu mmbesar ke x.. Sis jgn risau.. Normal je.. Cube elakkan mknan yg buat cyst aktif.. Dan mkn mknan yg boleh kecutkan cyst.. Nt boleh google jenis mknan tu.. Be positif.. Kite mgndung xboleh fikir yg xbaik..

saya penah ada cyst semasa 5w , ada doc ckp jgn risau cyst ada yg bahaya n tak bahaya.. alhamdulilah slps 8w cyst saya da hilang.. jgn terlalu stress itu yg doc ckp la..so awak pikir yg baik2 je tuk baby awak.. jgn stress stress hehehe

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye sis. Aamiin 🤲🏻