Pcos

Adakah seorang yang pcos sukar untuk hamil

3 Balas

Tak. Kalo tuhan nak beri ada sakit apa pon tetap akn dpt anak. Pikir positif je sis. Pcos ni lbh pada berat bdn. Jadi try la trun 10% dri brt bdn yg skrg. N kaji apa mknn n mnuman yg punca pcos. Xpyh stress pikirkn mslh pcos tu sbb da ramai sgt yg berjaya prgnt. Sis yakin dengan Tuhan yakin pada diri in shaa Allah sampai masa nt ada rezeki tu cpt or lmbt je. Yg penting kita usaha tuk kurgkn mslh pcos tu. Stop baca or tgk bnde y ngtif org kata pcos susa dpt ank ke pe. Kalo org laen yg de pcos boleh prgnt nape sis xboleh. Doa la bnyk2

5y ago

Terima kasih sis, bagi saya semangat... Semoga urusan sis di permudahkan

Ya. Pcos juga antara faktor sukar hamil. Tapi pcos tak susah untum kawal. Jaga makan, amalkan gaya hidup sihat. Pcos ni telur tak matang. Untuk pregnant perlukan telur yg matang bertemu dengan sperma yg berkualiti. Rezeki memang Allah yg tentukan, penyakit pun Allah yg tentukan. Kita kena usaha untuk pulihkan. #pcosfighter

Ada yg mudah hamil ada yg sukar. Rezeki tak ke mana kalau dimurahkan rezeki. Kalau planning nak pregnant blh iktihar jg dgn ubat, kena jumpa doctor utk dptkan nasihat. Sllunya doc akan bagi ubat hormon utk kesuburan.