PCOS

hi, ada tak sesiapa disini yg ada PCOS tapi dh hamil? boleh bagi tips utk hamil?

8 Balas

Pengalaman sy ada PCOS. Sy diet. Ada a few menu sy follow diet diabetes. Cut sugar, banyak kn minum air masak. Senaman sehari sekurangnya 30minit. Sy bnyk kn berjalan jgk tuk keluarkan peluh. Makan nasi beras faiza xde kanji (sesuai tuk diabetics). Alhamdullilah berat sy dlm sebulan boleh lost 4kg, dan sy berjaya hamil. Skng dh 4bln hamil.

5y ago

Alhamdullilah , tkasih kasih. Doakn sy yea, sy dh lama tnggu hampir 7tahun, baru menjadi kali ni rezeki anak.

Sy pcos. Sy buat rawatan dgn dr hamid. Lepas buat laporascopy (ovarian drilling) mmg period normal 3 bulan lps tu. Doc bg clomid . Alhamdulillah lekat. Ttc 4 tahun. Sy doakan awk berjya dpt zuriat . Semoga rezeki 2020 ni utk awk. Ape2 pon consult dgn doc . Good luck

sy...sy jmp Dr dia bg mkn ubt 3bln utk kurgkn berat bdn dr 58kg ke 55kg wlpn tggi 160, n stiap kli lps period akn p scan tgk telur matang ke x n Dr bg jdual utk bersama..alhamdulillah akhrY rezki dua org dh skrg

Sy lepas dapat turunkan berat dalam 4-5kg berjaya pregnant. Alhamdulillah dah selamat lahirkan baby girl 11/9 ritu..jangan putus asa insyaallah ada rezeki sis nanti..aminn

Saya ada PCOS.. alhamdulillah hamil 5 bulan. Saya buat rawatan kesuburan di hospital.

5y ago

Terima Kasih sis 😊😁

pcos tu apa yea

Saya🙋‍♀️. Jage pemakanan & cut all caffien plus turunkan berat bdn..

tdk bolh

5y ago

Try iui... but doc pnh ckp if ad pcos pown bole pregnant tp lambat..