minum milo

Adakah seorang ibu boleh minum milo ketika bayi 5 bulan

13 Balas

Elok je lps bersalin tu pon nurse dah hulur milo😅 Knpe pulak xblh mnum milo ye awk...milo ni slalu kalau masa pregnant org xbg takut sgkut hb....lps bsalin pulak takut najis keras...dia xefek pd bby kita😊

4y ago

Betul. Kalau ikutkan sy, waktu tengah pregnant, pernah minum milo hari², hb turun (10.9). Lepastu sy control minum milo, hb maintain 11.9 ke atas. Lepas beranak pula, milo tak lari. Hari² minum milo. Najis pun mengeras. Nak berak pun tak ingin. Kena makan ubat set berpantang baru senang nak membuang. Lepas tu sy cuba consume coffee aje seminggu. Syukur time tengah buang najis dh tak keras. Sampai sekarang kena agak² minum milo 😂

Bole je sis...tapi jangan mnum dengan ubat..sebb milo ada kafein dia..sm juga teh dngan nescafe..so elak kan mnum dengan ubat

Hi baby saya pun dh 5 bulan.. Saya minum milo dari lps bersalin lg.. Klu rse nk minum saya mnum je 😅

Boleh sgt ! Ni adalah salah satu milk booster 💕 Semoga baby n mommy sihat 💕

Of course. Tpi jaga sugar intake ye.

Boleh,,saya dr dalam pantang minum

No problem at all.. 👌🏻

Sure boleh

Boleh bh

Boleh je