Selamat ke menunggang motor pada awal 5 minggu kehamilan.

Adakah selamat untuk menunggang motor pada awal 5 minggu kehamilan?

24 Balas

ikut badan masing² sis.. Ada yang tak kuat, Ada yang kuat...sy Dari awal mengandung sampai ke masuk 8 Bulan naik motor ulang Alik pergi kerja.. Alhamdulillah syukur tak ada apa..kalau anak first Baik sis jaga sikit Sebab Belum tahu lagi Tahap mana Kekuatan badan sis

Saya pernah keguguran bulan 6/2023. Harini saya check upt naik double line samar. Cuma tulah risau sbb saya g kerja naik motor selalunya. Bahaya ke tak ye if saya pernah ada sejarah keguguran and selalu naik motor pergi balik kerja

Selamat Ikut Kekuatan Diri , Asal Faktor Jalan Ok Dan Tidak Terlalu Laju Pape Pun Hehati..Saya Selalu Sama Suami Naik Moto Dari Tak Tahu DiriDah Prengnant Sampaikan Dah 9minggu nak Masuk 10minggu..

atas badan masing2. xberani nak bagi pendapat,setiap org xsama. mcm sy naik moto sendiri dari 1bulan hingga 6bulan. Alhamdulilah takde ape2,ape2 kena tengok diri sendiri ye sis,xleh ikut org 😊

Alhamdulilah selamat je.. saya dari awal sampai dah 12weeks naik motor dari perak ke nilai.. masa tu husband tak ada kete.. sekarang Alhamdulilah baru ada rezeki ambil kereta..

sy awl preegy smpai la nak cuti bersalin bwk motor pegi kerja sis....semua nasihat sy, hati² bwk motor...preggy nie bahaya... alhamdulillah x ada apa² jadi..

Saya naik moto dri 4w sampai skrang 8w+ sbb takda keta. Tapi husb bawak moto mcm apek² laah 😅 nampak bonjoi ka apa elak la ok. InshAllah takda apapa.

bergantung pada badan sendiri. kalau check-up doktor kata ok takda apa masalah boleh je naik. saya dari awal kandungan sampai skg dah 7bulan masih naik motor..

3y ago

alhamdulillah moga kita semua dipermudahkan urusan bersalin waktu covid ni..dengar bnyak sgt dugaan bersalin waktu skg...

sy dri awl smpai skrg 5 bulan ulang alik suami hntr kje dgn moto. just pesan hati² je bila langgar lubang. kdg tu sy angkat bontot sikit

3y ago

Huhu sama la kita sis, nampak bonggol je terus angkat bontot even husband dah slow😂

Boleh sis.. semua pada kita. Bawak elok2 jgn rempit, jgn lompat bumper. Saya tengah sarat stil bwk motor. Lagi 2mggu + due date.😁