Selamat ke menunggang motor pada awal 5 minggu kehamilan.

Adakah selamat untuk menunggang motor pada awal 5 minggu kehamilan?

24 Balas

selamat je..kalau first trimester ni ada bleeding, elakkan naik moto..kalau xda apa,ok je..puan sendiri tau kemampuan diri puan

Blh je.. Sy naik mto sdri dri awl pregnant hgga 7bln.. Msuk 7bln usben xbg bwk sdri dh.. Naik ngn usben xpe.. 😂

boleh je..ikot badn..mcm sya lasak..kje pon kilang kayu..g kje naik moto..kje pon kdg kne susun kayu😅

blh je.. sy first dan second trimester naik motor dgn husband.. masuk third trimester je x brani.. 😁

Boleh ja yg penting hatihati dgn bonggol, lubang, pasir, air berlecak. ✌

sampai mgandung 9 bln hantar sendiri check up ..pakai motorsikal

ikut bdn. ada yg boleh lasak ada yg tidak. tpi klau sy xberani.

Sy pun bawak je motor diawal kehamilan dan skrg dh masok 4bln.

boleh tapi jangan masuk lopak dan laju dekat speed bump.

Sy tringin sgt nk bwk moto..tp suami x bg