Penyusuan ibu

Hi moms.. nk tnya, apa beza ye klau bg anak menyusu direct dr susu badan dgn susu yang diperah kemudian dberikan menggunakan botol susu?

1 Balas

For me banyak beza pada our breasts. Sedutan breastpump & mulut baby tak sama. Mulut baby boleh kosongkan breast sampai kita rasa lega only for few minutes. Breastpump even after 30min pun rasa tak kosong & sometimes boleh terjadinya clogged duct many times. Utk baby sama je khasiat susu yg diminum cuma kalau direct kurang risk infections sebab kalau guna botol kena particular bab hygiene botol, teat etc. My experience as a fully bf working pumping night-df mom of 2 kids

1mo ago

Ada lah yg saya reply panjang2 tu effects pada baby & ibu lah. Baca ke tak? 😂